Hengelsport

Donderdag 7 aug 2008 Ik via Rob nog foto’s van de visvakantie van zijn vismaatje(Ouds) in Spanje. Nou die laat ik met trots zien, wat een kanjer, je zal hem(ze) maar vangen:

Wat een kanjer!!!!!

 

Dus: Vissen

 

Een hobby als vissen doe je meestal met je vaste maatje, maar die ontbreekt nu even. Dus staat vissen in de ijskast en daar komen dan weer andere hobby’s voor in de plaats. Maar toch heb ik vele herinneringen aan bijzondere dagen en mensen.

 

eigen broekgoed hé? …………………………………………………….visbootje

Vrouwen kunnen heel gevaarlijk zijn:

Een man belt naar huis vanuit kantoor en vertelt zijn vrouw; “Schat, er

is iets tussengekomen.

Ik krijg hier de kans om een week lang te gaan vissen.

Die kans wil ik echt niet laten liggen.

Ons team vertrekt vrijwel onmiddellijk.

Zou jij mijn kleren, vismateriaal en vooral mijn blauwe zijden pyjama kunnen inpakken?

Ik kom over een uurtje thuis om de spullen op te pikken. Bedankt !”

Hij haast zich naar huis, grabbelt alles mee en gaat er weer als een speer vandoor.

Een week later komt hij terug thuis. Zijn vrouw vraagt hem; “En ? Leuke trip gehad ?”

“Oh ja, fantastisch! Maar je was vergeten mijn blauwe zijden pyjama in te pakken”, antwoordt hij.

“Oh nee, helemaal niet”, zegt de vrouw. “Ik had die in je doos visgereedschap gestoken.”

 

Snoek

Het vissen op roofvissen vind ik het leukst. Niet alleen de snoek maar ook paling, baars maar ook alles wat in de Noordzee te verschalken is. Maar de snoek heeft toch wel wat. Samen met Ruud, mijn vismaatje, gaan we de ene keer met zijn boot op het grote water, afgewisseld met de verbindende grachtjes in Almere, en de andere keer via de verbindingswateren van Naarden naar bijna Weesp via ’s Graveland. Dagen van 12 snoeken tot 80 cm zijn geen uitzondering. Slepen, aanslaan, onthaken(zonder weerhaakjes), meten(cm), filmen en hup, weer vrijlaten in de natuur. Je verbaast je elke keer weer over wat een mooie vis de snoek eigenlijk is. Lekker vet en mooi van kleur. Wim gaat soms ook mee. Kijk ook in mijn dagboek van 4 t/m 7 november 2005, een visweekend bij het bungalowpark De Vlietlanden, perfect.

a

Ruud en Wim in de stromende regen in de haven van Huizen..

Wilt u eens genieten van snoeken in mooi water en honderden km kunnen trollen???? En daarbij ook nog een mooie bungalow met een bootje huren? Ga naar de link: Vlietlanden

Deze metersnoek, mijn record(103cm) heb ik daar gevangen. (Oostwoud)

Metersnoek

Oude Meer vissen met Rob:

rob2

De snoek van Rob,Oude Meer 116 cm en 24 pond

snoek rob

Hieronder een foto van Bertus den Boestert, een biljartvriend, vissen kan hij ook goed.

snoek rob

Fred van Wijnen(mijn neef) heeft een metersnoek(116 cm) gevangen in Almere. Hierbij de foto’s. ook Maaike de dochter van Fred had een hele grote gevangen.

fred snoek 116 cm Fred 116 cm snoek

fred snoek Fred snoek

Maaike snoekMaaike snoek 95 cm!!!

fredkabeljauwFred met een Kabeljauw

18 september 2007 Vandaag een dagje vissen met Ruud. We gingen snoeken in de grachten van Almere en op het weerwater en de Leeghwaterplas. Ruud had 4 aanslagen en we konden de snoeken zien, maar niet in de boot krijgen. Ik had helemaal geen aanslag maar zag wel een snoek van 75 cm ligen in de sloot bij de villa’s. Gek, wanneer je een hele dag niets vangt, dat gebeurt bijna nooit. Hier een foto van Ruud in zijn boot deze dag:

Ruud in zijn boot op het Weerwater

Vroeg naar bed want ik kon mijn ogen niet meer openhouden.

 

Vandaag om kwart over zes eruit en om half acht bij de jachthaven om met Ruud weer eens te gaan snoeken. Er stond veel wind en in de middag heel veel regen maar we hebben goed gevangen. Zelf had ik er 5. Ongeveer 35, 40, 50, 55 en 60 cm. En een bleitje.

Ton snoek 60 cm

Maar nu komt het. Ik had er al 4 en Ruud 0. Toen op op de Leeghwaterplas op een afstand van anderhalve meter van de kant Ruud vast kwam te zitten, dat dacht hij althans. Ineens een grote kolk en we schrokken er allebei van. Een hele grote rug kwam boven water en hij had moeite om de boot te besturen en gelijktijdig de snoek binnen te halen. Ik schepte de snoek(kon net in het net!!) en hebben we de boot eerst vastgelegd. Daarna de noek op de kant getild en konden we proberen de plug uit deze grote kaken te krijgen. Het was een snoek van 110 cm een oude dame met tanden van 1 tot 1 1/2 cm!!! Onze harten klopte in onze kelen. Hier de foto’s:

ruud snoek 110 cmEerst op de kant getild, wat een monster

Ruud snoek 110 cm Achterin de bek nog grotere tanden

Ruud 110 cmInderdaad 110 cm!!!

Een Record van 110 cm voor Ruud op de Leeghwaterplas, dat was tot nu toe 105 cm.(Weerwater Almere) . We zijn zeker 12 minuten beziggeweest om te onthaken, haar reanimeren en terug te zetten. Wat een belevenis. We hadden ook een aantal toeschouwers die gelukkig een handje konden helpen, kon ik de foto’s maken en de hengels vrijhouden. Daarna had Ruud nog een snoek van 72 cm, heel mooi.

ruud 72 cm snoek Ruud 72 cm

Al met al een goede visdag met 8 snoeken en een blei. Om 15.00 uur zijn we gestopt, we waren drijfnat van de regen maar toch een hele mooie dag om nooit te vergeten.

Zaterdag 30 december 2006 Ik kreeg ook nog een foto van Fred uit Almere, die ving een snoek van 118 cm een record voor hem.

fred 188cm Wat een kanjer Fred, gefeliciteerd met je PR.

Vrijdag 29 december 2006 Vandaag een dagje vissen met Ruud. Snoeken dus in de wateren rond Naarden, dit keer met mijn boot, want Ruud wilde zich lekker concenteren op het vissen, zonder aan sturen en zo te denken. Ook wilde we mijn motor uitproberen na de beurt die deze gehad heeft. Gelukkig liep de motor snel maar ik denk dat de chokeknop nog even wat afgesteld moet worden. Maar het vissen op zich ging goed. Wel een beetje veel wind soms. De “boot” ving er 8. De meesten in de Karnemelksloot. Zeven voor mij, in de maten 25, 30, 35, 40, 45, 50 en 55. Ruud had er maar 1 helaas maar… wel de grootste, knap hoor. Maar verder had hij zijn dag niet, als “beloning knapte hij ook nog een toppie van mijn hengel af, hihi, maar hij had echt zijn dag niet. We waren met donker weer thuis. Zie de foto’s

3

14De kleinste van Ton 5

Hier de grootste van Ruud:

6667

Zondag 24 december 2006 Vandaag om 08.30 uur bij de trailerhelling om met Rob en zijn vrienden(Edwin en Marcel)te gaan snoekbaarsen. Een kleine windkracht 3 maar toch nog beste glofjes van zo’n 30 cm met uitschieters, dus iets te onrustig, maar ja, je kan niet alles hebben. Al met al een slechte visdag voor ons. Ik ving 1 snoekbaarsje van 35 cm en Rob niets. Het was zo’n 4 graden. Er waren veel vissers op het water. De vrienden vingen met de boot ongeveer 6 snoekbaarsen ook niet groot. En een andere boot had er 12, dus er komt wat meer kennis van de bodem bij kijken om het ook goed te kunnen want we hadden verder geen enkele aanbeet, dus nog veel te leren denk ik. Om 15.00 uur had Rob me weer afgezet bij de steiger want ik moest naar huis voor het kerstdiner met de kinderen. Ik weet nog niet of ze verder nog wat hebben gevangen. In de avond was het heel erg gezellig met de kinderen. Lekker gegeten en een leuke kestfilm gekeken. De kinderen gingen om 00.30 uur weer naar huis. Al met al een hele fijne dag.

EdwinEdwin met snoekbaarsje

Marcel Marcel met snoekbaarsje

tonsnoekbaarsje Ton met snoekbaarsje

Prutsers

In de ogen van de vrienden hier de “prutsers”. Maar wij gingen eigenlijk alleen maar voor de snoekbaarsen van boven de 90 cm, maar die zaten er vandaag niet, vandaar beste vrienden!!!!! Volgende keer zal het wel lukken denk ik. Maar toch bedankt voor de foto’s. !!!

Vanmorgen op om 05.45 uur. Een dagje wrakvissen op de noordzee met de Marion vanuit IJmuiden. Om 06.30 uur bij Rob. Samen met Edwin en Robin de auto en naar IJmuiden. We vertrokken om 08.00 uur met de boot. Windkracht 4 en later afnemen naar 3 of zo. Rob heeft 2 gullen gevangen, Edwin ook 2 en ik 2 bolken en 6 gulle(tjes- max 45 cm). Ik kreeg ook van Rodi nog een mooie trui en een draagtas van Diacom(http://www.diacom.nl) met daarbij een petje en een rugzak van het NLR(Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium)( http://www.nlr.nl) Met dank aanvaard natuurlijk. Hier een impressie met foto’s.

startZonsopkomst boortorenBoortoren sleepsleep boortoren marionDe Marion met tonNogmaals met Ton zonVaren maar rijtjeOp een rijtje vissen dus organisatorMarcel, de organisator robRob

erikErik van Diacom maatjesWeer met z’n drieën wachtende bootMooie boot windparkWindmolenpark op zee vangstEn natuurlijk de vangst

Na thuiskomst bij Rob nog een pilsje gedronken en toen naar huis.

Zaterdag 14 april 2007 Vanmorgen de wekker op 05.30 uur, een dagje wrakvissen vanuit Den Helder met Jan van Wijnen. Het zou vandaag aan de wal 25 graden worden en weinig wind. Een topdag dus om te vissen. We hebben een snelle boot, tot 22 knopen per uur. We hebben verschillende wrakken aangedaan in het begin maar de vangst wilde eerst niet vlotten. Toen zijn we in het begin van de middag veel verder uit de kust gegaan, we 80 km ver.!!!!! Daar begon het goed te lopen en ik had er ineens wel 2 kabeljauwen aan van we 60 cm. In totaal had ik er 8 en Jan een stuk of 6. Allemaal mooi aan de maat. Aan het eind de vissen gelijk schoongemaakt want het was ook op zee behoorlijk warm, boven de 20 graden. Om 19.30 uur thuisgebracht door Jan en ben daarna gelijk naar bed gegaan en was niet meer wakker te krijgen. Al met al een topdag want de anderen hadden ook veel grote vis.Hier wat foto’s.

22 knopen per uur, dat is ruim 35 km per uur.

heel snel 22 knopen

Jan van Wijnen

Jan van Wijnen

De vangst van vandaag

De vangst

De opvarenden

De opvarenden

Zondag 12 augustus Vanmorgen liep de wekker af om 05.40 uur. Ik moest om 06.15 uur bij de jachthaven staan. Ruud was er ook net aangekomen. Toen de boot vanaf de trailer in het water gelegd. Lachen, Ruud was de stopjes vergeten waardoor normaal het regenwater weg moet lopen en nu liep het in de boot. Gelukkig zit er een goede pomp in zijn boot. Het weer was prima en soms uit de wind wel heel erg warm. We hebben redelijk gevangen. Ruud en ik ieder 2 snoeken in de boot en Ruud nog een mooie baars van 36 cm op 8 meter diepte. Zie hier de foto’s:

Ruud baars 36 cm36 cm baars

Ruud baars verticaalOp 8 meter diepte gevangen

Verder nog wat klein spul gevangen zoals baars en voorn op de vaste hengel en vertikaal vissen. Im 18.15 uur weer in de haven, dus 12 uur weggeweest. Nog een zware regenbui gehad met de auto op weg naar huis. Dus net op tijd binnen.

Woensdag 3 oktober 2007 Vandaag wezen snoeken in Naarden met Rob in de boot van Rob. Leuke dag gehad. Hier drie foto’s van ons avontuur:

Ton ving de eerste

Rob ving de tweede Rob ving de tweede

Rob ving ook de derdeRob ving ook de derde

Op een bepaald moment hebben we op een stukje van 50 meter wel een snoek of 10 zien bewegen, dus die plek houden wij in de toekomst in de gaten. Verder hebben we daar ook veel aanbeten gehad.

 

Paling

Op paling vissen heeft altijd iets mysterieus. Soms zit je hele avonden, ver nadat het donker is geworden, en je helemaal bent opgevreten door de knutten, en dat je toch helemaal niets gevangen hebt. Ja, schele posters, baarsjes, een verdwaalde brasem, maar geen paling. Maar toch zijn er van die zeldzame avonden dat je er 4 a 5 van 2 tot 3 cm dik en 50 cm lang binnen een half uur vangt. Ra, ra, hoe kan dat? Ik weet het niet maar misschien dat het daarom zo aantrekt om op deze vis te gaan jagen.

Baars

Baars vang ik niet zoveel. Ze zitten er wel, maar meestal vis ik op de bodem met wormen als aas. Ruud houdt meer van baars die hij weer meestal vanuit de boot bij het slepen met de blinker vangt. Veel meer dan ikzelf.

Noordzee

Zaterdag 30 september 2006 Vandaag een dagje zeevissen vanuit Den Helder om 08.00 uur. Met Martin, Mark en Marcha. Als je bij de boot komt is het een drukte van jewelste.

druktevanjewelsteEen hoop vissers in Den Helder op de Nestor

Hier onder Martin en daarnaast Mark(de perfecte organisator) en Marcha.

martinnietlekkerimg src=”../images/vissen/markenmarcha.jpg” alt=”mark en marcha” width=”405″ height=”311″ >

Het is in de haven nog lekker rustig maar eenmaal buitengaats bleek er toch een windkracht 3 tot 4 te zijn, normaal niet erg maar de deining was heel vreemd en soms hoge golven, kijk maar hoe schuin de boot kan liggen:

schuine boot 1schuine boot 2

Ik word nog zeeziek als ik eraan terug denk.(een heel klein beetje ziek geweest ook) Maar Marcha en Martin waren deze keer helemaal de klos. Wat waren zij zeeziek zeg. Marcha heeft helemaal niet gevist en Martin alleen het laatste half uur, waarbij hij toch nog 2 makrelen ving. Mark ving er geloof ik 10 en ik 7, allemaal mooie makrelen. Verder heeft Mark ze goed schoongemaakt, dat kan hij erg goed en makkelijk voor mij. Thuis kon ik ze even afspoelen en in de vriezer doen. Doordat de boot de hele dag zo schommelde werd ik er weeraan herinnerd dat ik spieren heb op plaatsen waarvan ik het bestaan niet vermoedde;-) Hier de laatste foto zodat je kan zien dat er mensen vissen én dat mensen zeeziek op de stoelen liggen of zitten.

zeeziekZeeziek

Maar al met al een leuke visdag. In de avond nog lekker een stukje gereden om de omgeving van Den Dolder en Bilthoven te verkennen. Om 01.10 uur thuis en daarna geslapen als een roos.

Vrijdag 25 januari 2008 Vandaag vissen met Rob in zijn nieuwe boot. Veel wind, jammer. Daardoor konden wij het Gooimeer niet op dus zijn we maar gaan vissen op de Hoge Vaart in Almere. Daar konden we volle vaart maken en gingen tussen de 50 en 55 km per uur over het water. Wat wil je met een 50 PK motor erachter. Wat een beauty van een boot(een Monark). Beter kan volgens mij niet. Ik hoop nog veel met Rob te mogen vissen. We hebben nog wel gevist maar het was niet erg goed visweer. Ik ving een snoekje van zo’n 55 cm.(aangeslagen) We zagen ook nog een boom welke was omgeknaagd door bevers. Niet te geloven maar het is echt zo. Hier de foto’s van het vissen :

De boot van RobMotor 50 PK

Beverwerk

Snoek van Ton vastgehouden door Rob

Dinsdag 5 februari 2008 Ik kreeg van Rob nog een foto van hem met zijn gevangen snoek van 1 meter op j.l. zondag(3 feb). Hij had hem gevangen in de Hoge Vaart in Almere, vlakbij de woonboten die daar liggen. Hierbij de foto:

Rob snoek 1 meter

Woensdag 23 juli 2008 Ik werd gebeld door Rob of ik meeging vissen op het Gooimeer. Daar zeg ik geen nee tegen dus gauw naar huis, omkleden, eten en om 17.00 uur stond ik bij zijn boot gereed. In 10 minuten lag de boot in het Gooimeer en het was heerlijk op het water. Met een hele mooie zonsondergang. Zelf ving ik een ondermaatse snoekbaars en Rob maar liefst 7 snoekbaarsen, waarvan één flink aan de maat en een gewone aars, ook zo’n 30 cm. Een heerlijke avond en om 22.30 weer thuis. Ik heb nog wel foto’s gemaakt met mijn mobiel maar zijn van slechte kwaliteit, helaas.

Rob met mmoi weer op het GooimeerRob met snoekbaarsNog een snoekbaarsOndergaande zon Mooi hé?

Donderdag 31 juli 2008 Rob belde. Van het vissen van gisteravond was niks terechtgekomen, dus of ik vanavond even meeging voor een paar uurtjes. Ik zag nog even mijn zuster Els(30 seconden)die de bordjes van Blokker kwam brengen. Toen om 19.15 uur bij de helling en om 19.30 uur lag de boot in het water. Om 19.45 had Rob de eerste snoekbaars en binnen 6 minuten de tweede. Alle twee ondermaats. Daarna een hele tijd niks en toen ving Rob zijn derde, wel net aan de maat, zie de foto.

Rob met maatse snoekbaars

Ik ving de hele avond niets, wel soms een aanbeet. Om 22.30 uur weer aan de kant en om 23.00 uur was ik weer thuis.

Zaterdag 2 aug 2008 Ik kreeg nog een verslag van de visdag van Rob met Ouds, Hier de resultaten: Meer dan 20 vissen, waarvan één snoekbaars van 83 cm en een baars van 43 cm, heel mooi dus. Er stond wel veel wind op het Gooimeer. Was ik er maar bijgeweest, prachtig, Hier de foto’s “als bewijs”:

Snoekbaars van 83 cm van OudsBaars van 43 cm

Maandag 4 aug 2008 Vandaag een dagje vissen met Ruud. Om 06.45 uur de wekker, nou dat was even schrikken maar er gelijk uit. Koffie zetten, eieren op brood klaarmaken, hengels pakken, krantje lezen en op weg. Om 08.30 uur bij de jachthaven op het Weerwater. We hebben een leuke dag gehad. Ruud ving eerst een leuk snoekje van zo’n 40 cm. En hij verspeelde er nog één. Zelf ving ik ook nog een snoekje en verspeelde er later nog 2, waarvan één hele mooie van boven de 60 cm. Ook nog even verticalen. Ruud had meer geluk dan ik en hij ving redelijk wat baarsjes, maar sloeg ook nog een snoek door de vin met zijn pilkertje. Nou dan lijkt het wel een reuzesnoek zoals die trekt. Ik wilde hem pakken met het net maar de snoek schrok hiervan en nam de kuierlatten zomaar richting de wal en verborg zich aan de kant tussen een hoop sprokkelhout onder water. Naar lang klooien hebben we zowel de snoek losgekregen en het pilkertje ook gered. Zie hier een aantal foto’s van deze leuke dag.:

De eerste nogmaals De eerste van mij

Ruud ziet zijn snoek de kant induiken

Hier schoot ie in

En een geklooi om hem los te maken

Zie wat een mooi weer het was, wel veel wind met Windows wolken

Zaterdag 16 aug 2008 Vanmorgen voor zevenen op. Moest om acht uur bij Rob zijn. Vissen vandaag op snoekbaars op het Gooimeer. Het was een prima weertje op de boot. Rob ving 5 snoekbaarsen en ik had er 4. In totaal 2 bovenmaats, de rest kleiner. Maar het was heerlijk. We hebben nog wat foto’s gemaakt, hier zijn ze:

Ton zijn eerste vandaagRob zijn tweede

Shad die vangt Zomaar ontstane foto, heel bijzonder

Dit is een mooie Wat zegt ie? La me gaan??

En daar gaat er weer één En nog één

 

Donderdag 7 aug 2008 Verder kreeg ik via Rob nog foto’s van de visvakantie van zijn vismaatje in Spanje. Nou die laat ik met trots zien, wat een kanjer, je zal hem(ze) maar vangen:

Wat een kanjer!!!!!

Ouds met meerval

Je kan je eigen kop er zo insteken, die verdwijnt helemaal.

Wat een kanjer

Nee, kan niet mee met het vliegtuig naar huis, jammer!!

En nog één

 

Zondag 2 nov 2008 Vandaag vissen met Ruud. Dit keer lopend vanaf de kant in de jachthaven van Huizen. Vissen op baars dus. Ruud had een tellertje om de gevangen vis bij te kunnen houden. Ruud had er zo’n 150 en ik had er zeker zo veel. Bij Ruud de meeste in de bek en bij mij gek genoeg het meest aangeslagen. Vissen met een grootte tussen de 6 cm en 30 cm schatten wij. Hier wat foto’s van vandaag:

Ruud met één van de ruim 300 baarsjes

Ruud met een redelijk baarsje

Met de dropshot gevangen

Ruud

Soms 2 tegelijk

Ruud

Ook Ton ving er ruim 150 met combinatie dropshot en pilkertje. Pet van Ruud gekregen van zijn reis naar China.

Ton

We hebben ze wel groter gevangen hoor!!

Ton

Ook zagen wij Marco Kraal vam Vis-TV ook in de haven vissen. In zijn eentje in een Monarck boot. net zo een als Rob, mijn andere vismaatje heeft. Marco was aan het snoeken. Snoekbaars is in oktober vertrokken uit de haven. Dus zomers vissen op snoekbaars en in de winter op snoek. Dat vertelde Marco ons. Goede tip dus.

Zaterdag 8 nov 2008 Vandaag vissen met de boot. Ruud mee als vismaatje. Het weer is de hele dag goedgebleven. In het begin wat moeilijkheden want mijn balg om de benizine in mijn motor te pompen was stuk, dus dan maar de intere benzinetank gebruikt + de electrische motor. Ruud ving 4 snoeken(Loodijk) en een hoop kleine baarsjes(in de haven van Naarden én bij het Naardermeer)en ik 1 grotere snoek en een kleine snoek plus een grote baars. Ik heb wel meerdere aanslagen gehad maar niet vast genoeg. Ook vond ik nog een grote snoekplug van wel 25 cm. Zie de foto’s van de vangst:

Ruud snoek

Baars 36cm have Naarden

Snoekje

Dinsdag 16 dec 2008 Heel vroeg op want we moesten om 11.00 uur in Leeuwarden zijn bij de firma Marcraft om Ruud zijn nieuwe boot uit te testen en mee te nemen naar huis. De foto’s hieronder:

De boor gaat te water voor een proefvaart

Is ie mooi of is ie mooi?

Een mooi overzicht op de boot

Totaal overzicht achter de auto

We hebben het daar heel gezellig gehad en we waren om 16.00 nuur weer bij de jachthaven. De boot te water laten hadden we geen zin meer in. Dus hebben we dat voor morgen afgesproken.

Zondag 21 dec 2008 Nadat het vannacht op z’n zachts gezegd laat is geworden om 09.40 uur op. Een grijze dag buiten. Heb vandaag een hoop te doen. Rob belde me om ruim 10.00 uur, of ik aan het vissen was? Nee dus maar hij en Ouds wel. Op de vaart in Almere. Ging heel goedzei hij en hij zou me vanavond wel even het resultaat mailen. Nou ik benieuwd. Ik kreeg ze om 19.00 uur en heb ze gelijk verwerkt en eroip gezet. Zie hier het resulaat van die twee bijzondere vissers met lengtes van snoeken van 118, 104, 101, 101, 94, 85, 80, 75 en nog een van 75 cm:

950

275

279

280

284

285

286

289

296

300

305

306

nog een

Zaterdag 4 juli 2009 Later op de dag kreeg ik van Rob nog foto’s van zijn visavontuur van deze dag. Hij was samen met Ouds even wezen vissen op het Gooimeer, zie hier de foto’s van de twee grootste vissen van die dag:

Ouds met een snoekbaars van 101 cm:

Een monster van 101 cm van Ouds

En hier het andere monster de vangst van Rob, een snoek van 114 cm

114 cm van Rob

Gewelldig om te zien.!!

Dinsdag 14 juli 2009 Vandaag eerst naar Nunspeet. Niet om te werken maar een beetje opruimen, met Bert praten en dan was het plan door te gaan naar de camping. Rob belde of ik vanavond mee ging snoekbaarsen op het Gooimeer. Dus niet naar de camping maar naar huis. hengels zoeken en klaarleggen. Om 18.30 uur bij Rob en om 19.00 uur op het water. Het was heel mooi windstil weer. We hebben tot 22.15 uur gevist op verschillende stekken maar geen stootje gekregen, jammer. Maar we hebben wel heel mooie zondsondergangfoto’s gemaakt. Hier wat foto’s van deze avond:

Aandachtig vissen

Mooie uitzichten

Verkassen

Heel mooi

Lijkt in brand te staan

Nog even een drankje gedronken bij Pien en om 24.00 uur thuis na een heel gezellige avond.

Woensdag 5 aug 2009 Laat in de middag met Rob naar het Gooimeer om te snoekbaarsen. Ik heb er één gevangen, een kleine van +- 40 cm. Verder was het heel mooi weer en veel muggen omdat er vrijwel geen wind was.

Klein, maar wel een snoekbaars

Zatedag 22 jan 2011 Vandaag zijn Rob en Ouds weer een dagje gaan vissen. Zij sturen vaak foto’s van hun vangsten naar mij toe. Ook dit keer. Dus schreef Rob: De 1e was voor mij 88 cm. De rest was voor die maat die het meestal beter doet dan ik als we gaan vissen. Snoekbaars 93 cm en in de laatste 10 meter nog effe een Snoekje van 101 cm. Totaal 12 aanbeten. Nou de vangst mag er wezen en zo te zien de boot van Ouds:

Snoek 88 cm voor Rob

Snoek van 88 cm

Snoekbaars 93 cm voor Ouds

Snoekbaars van 93 cm

Snoek 103 cm wederom voor Ouds, geweldig.

Snoek 103 cm

 

 

Wadden

Wanneer je vroeger, 10 tot 15 jaar geleden, naar Den Oever reed, kon je er zeker van zijn veel platvissen te vangen. Tegenwoordig is het huilen met de pet op(als die al niet afgewaaid is). Nee, het lijkt erop dat de visstand zowel vanaf de dijken als vanaf de boten erg achteruit is gegaan. Ik heb wel dagen beleefd waarbij ik 144 platvissen ving, soms wel 3 tegelijk(op elke haak eentje). De laatste keer dat ik met Ruud daar was hebben we er 1 gevangen. Die was zo klein, daar kon je bijna doorheen kijken.

Wat wel leuk was dat er heel dichtbij steeds een zeehond rondzwom. Die heb ik kunnen filmen. Wanneer ik wat meer tijd heb zal ik hem op deze site erbij plaatsen.

Het mooie van de Noordzee en de Wadden is is dat je er altijd kunt vissen zonder vergunning en op elke tijd.

 

Naar boven